Visst har vi alla glömt något i taxin någon gång. Med över 16 000 taxibilar i landet handlar det om lastbilslaster med förlorade ägodelar.

– Det senaste halvåret har det varit ungefär 700 som hört av sig till oss om att de tappat eller hittat något varje månad, säger Natalia Santos på Taxi Stockholm till Metro.

När man är sen till festen är det enkelt att ta en taxi för att hinna fixa till sig på vägen dit. Det märks inte minst på de saker som lämnas kvar i taxin. 

– Man passar säkert på att utnyttja den lugna stunden i en taxi för vi har 17 förlorade sminkväskor, säger Natalia Santos.

Något allvarligare är att några även glömt sina insulinpennor i taxin.

Förutom väskor är det mobiltelefoner som glöms mest i Taxi Stockholms bilar – och Iphone-användarna är mycket mer slarviga än andra. Eller så åker de mer taxi. Hursomhelst har 481 Iphone glömts kvar men bara 188 telefoner av andra modeller det senaste halvåret.

Bland de märkligaste sakerna som glömts i taxin nämner Natalia Santos en liten grå tomteluva till en prydnadstomte och en sabel. 

– En har efterlyst ett paket cigaretter. 

Taxibolagen har inte egna hittegodsavdelningar utan lämnar vidare det förlorade godset till polisen. 

– Har man däremot nyligen rest och har kvittot kvar eller bokat via växeln så kan vi snabbt föröka få kontakt med föraren i bilen man reste med, säger Natalia Santos.

All Over Press
Handskar Det kanske är lätt att tro att det är vanligast att man lämnar kvar en ensam vante eller handske i bilen, men den föreställningen kan Taxi Stockholm avfärda. Oftast är det ett par som lämnas kvar.
Nallebjörnar. För ett barn kan det vara katastrof att bli av med en nalle. Enligt Taxi Stockholm är glömda nallebjörnar lika vanliga som …
TT
Vigselringar. Om ringen åkt av medvetet eller inte är oklart, men vigselringar finns med på listan över kvarglömda föremål i Taxi Stockholms bilar.
TT
Insulinpennor och insulinkit. Det kan gå riktigt illa för en diabetiker som inte har tillgång till sin insulinpenna. Vi får hoppas att de upptäckt förlusten snabbt.
All Over Press
Sabel En sabel är en annan udda sak som glömts kvar i en taxibil. Vi får hoppas att det var för ceremoniellt bruk.
All Over Press
Mobiltelefoner. Såhär ser fördelningen ut när det gäller kvarglömda mobiler i Taxi Stockholms bilar i år; 481 Iphone, 114 Samsung, 17 Nokia, 10 HTC, 8 Blackberry.
TT
Sminkväskor Många tar upp sminkväskan och lägger den bredvid sig när de sminkar sig i bilen. 17 sminkväskor finns bland de borttappade föremålen det senaste halvåret.
TT
Cigaretter En person har efterlyst ett paket cigaretter som denne skulle ha glömt i taxin. Annars brukar det ekonomiska och/eller känslomässiga värdet på saker som efterlyses vara högre än så.
TT
Tomteluva Tidigare har någon anmält att de förlorat luvan till en prydnadstomte, berättar Natalia Santos på Taxi Stockholm.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset