Den vikbara mobilen skulle ha lanserats i Sverige den 3 maj – ett datum som nu är högst oklart.
Den vikbara mobilen skulle ha lanserats i Sverige den 3 maj – ett datum som nu är högst oklart.

Samsung galaxy fold skulle bli Sveriges första vikbara smartphone. Nu har den amerikanska lanseringen försenats efter uppgifter om att skärmen går sönder.

LÄS MER: Test: Huawei har åter bästa mobilkameran i P30 Pro

Fredag den 26 april skulle det ha varit dags för den amerikanska marknaden att ta del av nästa steg i mobilutvecklingen – en smartphone med vikbar skärm. Nu väljer Samsung att skjuta upp lanseringen av sin Samsung galaxy fold, sedan flera teknikjournalister rapporterat om att skärmarna på deras recensionsexemplar har gått sönder.

“Vi ska vidta åtgärder för att förbättra displayen. Vi ska också göra användarmanualen tydligare”, skriver Samsung i ett pressmeddelande.

Oklart datum

Samma dag var det meningen att förbokningen i Sverige skulle öppna, inför en svensk lansering den 3 maj, som ett av de första länderna i världen utanför USA. Nu är det oklart när mobilen kommer att släppas.

“Vi kommer att annonsera ett releasedatum under de kommande veckorna”, skriver Samsung.

LÄS MER: Fyra snackisar från världens största mobilmässa

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset