Sveriges Matilda Ekholm. Arkivbild.
Sveriges Matilda Ekholm. Arkivbild.

Sveriges pingisdamer vann den viktiga EM-kvalmatchen borta mot Belgien med klara 3–0 och har efter halva gruppspelet ett bra läge inför de två återstående mötena med Ungern och Belgien.– Ja, det ser bra ut och det känns som om vi säkrat andraplatsen nu, säger Matilda Ekholm.

Det började annars lite skakigt för Sverige. Li Fen verkade inte trivas i pingishagen och hennes självförtroende var långt ifrån vad vi är vana vid.

Fen lyckades till slut samla sina nerver och vinna med 3–1 i set efter 13–11 i de två sista seten mot Eline Loyen.

Matilda Ekholm var motsatsen och spelade med stor säkerhet. I tre raka set mot Lisa Lung såg Matilda till att Sverige gick upp till 2–0 i lagtävlingen.

– Jag var i underläge i första set men vann ett par lätta poäng på mina servar och när jag hittade mitt returspel så blev det ganska enkelt på slutet, säger Matilda Ekholm.

I den sista singelmatchen låg Linda Bergström under med 1–2 i set mot Nathalie Marchetti, men tappade bara 11 bollar i de två sista och kunde därmed säkra den svenska matchsegern.

– De möttes på EM i en hård match som Linda vann knappt, så det var starkt av henne att vända underläge, säger Matilda Ekholm.

Förutsättningarna inför kvalavslutningen är att vid vinst med minst 3–1 mot Ungern i januari så kan det bli gruppseger och direktavancemang till lag-EM i Luxemburg nästa år. Skulle Sverige bli tvåa i gruppen väntar playoff senare i vår.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset