Vancouvers svenskar gjorde poäng när laget besegrade Dallas med 5–4 på hemmaplan.
Vancouvers svenskar gjorde poäng när laget besegrade Dallas med 5–4 på hemmaplan.

Loui Eriksson gjorde mål på sin gamla klubb Dallas när Vancouver vann med 5–4 efter förlängning.Chicagos svenske rockie-back Gustav Forsling gjorde sitt första NHL-mål.

Vancouvers rookie, backen Troy Stecher, gjorde sitt första NHL-mål med 1.40 kvar av ordinarie matchtid och tvingade fram en förlängning, som Markus Granlund inte var sen att förvalta när han fastställde slutresultatet 5–4 efter 1.27.

Dallas hade en 3–1 ledning inför den tredje perioden, men Loui Eriksson och Brandon Sutter gjorde snabbt varsitt mål i början av perioden och såg till att jämna ut siffrorna till 3–3.

Framspelad av Markus Granlund inledde Eriksson målskyttet i den tredje perioden.

Bröderna Sedin noterades för assist vid 3–3-målet. Daniel tog emot en passning från Henrik i power play och skickade vidare pucken till Sutter som satte det första power play-målet för kedjan på 11 matcher.

– Vi har inte haft den framgång som vi önskat i power play men vi har pratat om att hitta sätt att göra mål och ett av sätten var ett snabbt spel och Danny och Hank (Daniel och Henrik) spelade stort, sade Sutter efter matchen.

För Vancouver, som har haft en tung start på säsongen, var det en lättnad att plocka poäng på hemmaplan.

– Jag vet inte om det var en måstematch för oss men det var definitivt en viktig seger för oss, sade Vancouver tränare Willie Desjardins efter matchen.

Gustav Forsling gjorde sitt första NHL-mål i sin 14:e match, när hans Chicago vann över Montreal med 3–2.

Nicklas Hjalmarsson spelade fram till Forsling som sköt ett långt skott från blå linjen och satte 1–0-målet bakom målvakten Al Montoya, som tappat klubban.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset