Chapecoensesupportrar samlade på Arena Conda i Chapero.
Chapecoensesupportrar samlade på Arena Conda i Chapero.

Nästan hela laget utplånades i flygkraschen. Men viceordföranden i Chapecoense, Ivan Tozzo, säger att klubben ska ställa upp med ett lag i den brasilianska fotbollsligan nästa år.– Målet är att fortsätta, säger han.

Tozzo säger att man ska rekonstruera klubben, skriva kontrakt med nya spelare, ha en massa möten och massor av tålamod för att kunna fortsätta spela i högsta ligan.

– Ligan är viktig för oss, säger Tozzo.

Det är bara en omgång kvar att spela av den brasilianska högstaligan i fotboll. Chapecoense ligger på nionde plats. Ligaomgången, som skulle ha spelats i helgen, är preliminärt framflyttad till nästa helg.

Nästa säsong startar i maj. Då hoppas Chapecoense ha fått ihop ett lag, kanske med hjälp av konkurrenterna. I ett gemensamt uttalande lovade flera av ligans topplag, bland annat ligamästaren Palmeiras, att de skulle kunna låna ut spelare till Chapecoense för att hjälpa dem på fötter.

"Det är det minsta vi kan göra för att bygga upp den här organisationen och den del av brasiliansk fotboll som gick förlorad i dag", skriver klubbarna, och föreslår att Chapecoense inte ska kunna åka ur ligan de tre kommande säsongerna.

Endast tre av 22 spelare överlevde flygkraschen i Colombia, dit laget var på väg för att spela den första finalmatchen i Copa Sudamericana mot Atlético Nacional i Medellín.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset