När nöjesfältet The big sheep i brittiska Devon lanserade sin nya berg- och dalbana möttes resenärerna av en ovanlig regel. De som åker berg- och dalbanan förbjuds nämligen från att skrika under åkturen.

Efter fem år av planering lanserades berg- och dalbanan The big one i brittiska Devon. Grannarna till nöjesfältet The big sheep hade nämligen länge protesterat mot berg- och dalbanan, som de ansåg skulle orsaka för mycket oväsen. Det skriver Daily Star.

► LÄS MER: Julen förbjuds i Somalia – alla julfester stoppas
 

När den 400 meter långa åkturen väl lanserades möttes nöjesfältets besökare därför av en ovanligt krav. En skylt vid berg- och dalbanan lyder nämligen som följande: "Njut av vyn men kom ihåg att vi älskar våra grannar. Så snälla, skrik inte!".

Parkens chef, Rick Turner, ha arbetat länge med att försöka minska oljuden från nöjesfälten men Andy Hine, som är chef för Storbritanniens berg- och dalbaneförening har svårt att se hur en sådan regel skulle kunna införlivas i praktiken. Enligt honom är det knappast olagligt att skrika. Han menar dessutom att skrik bara är "ljuden från människor som har det roligt".

► LÄS MER: Nu förbjuder Frankrike anorektiska modeller

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset