Kungaparet söker nya medarbetare.
Kungaparet söker nya medarbetare.

Du kommer varken bli kung eller drottning på jobbet – de titlarna är redan upptagna. Men faktum är att du kan få jobba med dem – kungliga hovstaterna letar efter två nya medarbetare.

Kungen har sin egen tjänst som statschef på livstid. Men medarbetarna i kungliga Hovstaterna är helt vanligt folk som kan gå i pension eller byta jobb. Och nu finns det två chanser att jobba för kungen.

LÄS MER: Jo, kungen fick visst sin morgontidning 

De kungliga hovstaterna söker efter en fastighetsekonom som ska ansvara för Kungliga Djurgårdens förvaltning. Arbetsuppgifterna består bland annat i att göra bokslut, kundfakturering och utveckla nya rutiner. Den som söker ska helst ha 3-5 års erfarenhet av liknande jobb, skriver de på kungahusets hemsida. 

Utöver det söker de en sömmerska till Kungliga husgerådskammaren. Kungliga husgerådskammaren har till uppgift att vårda de kungliga samlingarna såsom möbler, konsthantverk och äldre möbler. Sömmerskan ska sy och montera gardiner men även ändringssömnad av uniformer och andra officiella plagg. Den som söker tjänsten ska ha en dokumenterad erfarenhet och kunskaper i gardin- och ändringssömnad. 

LÄS MER: Hovet: Nu är det okej att dua kungen 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Jobb