Frankrikes och Storbritanniens ledare är eniga om att bekämpa IS. David Cameron vill bland annat att man ska genomföra flyganfall mot IS – tillsammans med Frankrike.

Michel Euler/AP

David Cameron och Francois Hollande i Paris.

Frankrike och Storbritannien vill ha ett utökat utbyte av information för att stärka säkerheten efter terrordåden i Paris. Frankrike trappar också upp sina anfall mot extremistiska Islamiska staten (IS).

- Vi kommer att intensifiera våra anfall och vi kommer att välja mål som gör mesta möjliga skada på den här terroristarmén, säger Frankrikes president François Hollande under en gemensam presskonferens med Storbritanniens premiärminister David Cameron.

Enligt Cameron har Storbritannien finns en överenskommelse om att intensifiera informationsutbytet med Frankrike och europeiska samarbetspartners. Cameron har också erbjudit Frankrike att använda en brittisk flygbas på Cypern för flygräderna mot IS. För Cameron ger mötet underlag att på hemmafronten argumentera för att bomba IS i Syrien och inte bara i Irak, så som man gör nu.

- Jag stödjer å det bestämdaste president Hollandes åtgärder att bomba Isil (IS) i Syrien och jag är övertygad om att Storbritannien bör göra det samma, säger Cameron.

Mötet mellan ledarna är det första i raden samtal under veckan om antiterrorsamarbeten. Senare träffar Hollande USA:s president Barack Obama, Rysslands president Vladimir Putin och Tysklands förbundskansler Angela Merkel.

Tidigare under dagen besökte Hollande och Cameron konserthallen Bataclan i Paris, där 90 människor dödades när militanta jihadister slog till den 13 november. Cameron skriver på Twitter att han stod vid Hollandes sida vid besöket. En brittisk man fanns bland offren för terrordådet vid Bataclan.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset