I dag föll domen för de två män som i somras kidnappade och våldtog två kvinnor. Den ena mannens mamma dömdes även för medhjälp till människorov. 
I dag föll domen för de två män som i somras kidnappade och våldtog två kvinnor. Den ena mannens mamma dömdes även för medhjälp till människorov. 

De två männen som under knivhot kidnappade två kvinnor, våldtog och la ut dem till försäljning på nätet fick i dag sin dom från Lunds tingsrätt. Männen och en kvinna döms till fängelse för människorov och grovt koppleri.

Det var i juni som de två kvinnorna fördes bort av två män från en parkeringsplats i skånska Staffanstorp. Kvinnorna övermannades under knivhot och förseddes med ögonbindlar. Sedan togs de till den ena mannens hem. Där våldtogs de och fotograferades. Deras bilder publicerades sedan på nätet i annonser till sexköpare. Efter ett dygn lyckades kvinnorna fly från bostaden och larmade därefter polisen. 

► LÄS MER: Kidnappade och våldtog två kvinnor

Den ena mannen och den äldre kvinnan försökte utefter det kidnappa ytterligare tre kvinnor, men dessa lyckades fly genom att de fick upp en bildörr. 

I tingsrättens dom döms nu tre personer till fängelse och stora skadeståndsbelopp.

De dömda har förnekat brott och menar att de drabbade kvinnorna har varit med på allt som hänt. Den 45-årige mannen har i förhör berättat att de haft ett sadomasochistiskt rollspel med stoppord som kvinnorna varit med på. 

Men tingsrätten köper inte de inblandades version. I rätten har de drabbade kvinnorna berättat att de inte gett samtycke till handlingarna. 

► LÄS MER: Två män begärs häktade för våldtäkt 

I förhör har en av männen, en 39-årig man,  dessutom berättat att han länge haft funderingar på att starta koppleriverksamhet i sitt hem. Planen var att utnyttja kvinnor som sexslavar och köra ut dem till kunderna. Enligt planen skulle kvinnorna inte tjäna någonting på verksamheten. 

Den 39-årige mannen döms till 8 års fängelse för människorov, försök till människorov, våldtäkt och grovt koppleri. Utöver det döms han även för stöld och vapenbrott.

Den andra mannen, 45-åringen döms till 5 år och sex månaders fängelse för människorov och grovt koppleri. 39-åringens mamma döms till tre års fängelse för människorov och medhjälp till försök av människorov. 

Trion ska utöver detta betala skadestånd till de kidnappade kvinnorna på över 60 000 kronor. Den 39-årige mannen ska utöver detta betala skadestånd på över 250 000 kronor. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott