20-åriga Hannah Moore hade nyss blivit mamma och ville upp sina bristningar på Instagram. Med bilderna ville hon visa att alla människor är vackra – oavsett hur deras kroppar ser ut. Men bara två minuter efter att hennes bilder publicerats stängde Instagram ner hennes konto.

Skotska Hannah Moore hade nyss fött tvillingar. Hon hade alltid haft lågt självförtroende, känt sig underlägsen i förhållanden och haft svårt att hitta kläder som passade henne. Trots det la hon på Instagram ut bilder på sina bristningar.

”Ingen ska dömas efter sin storlek eftersom alla är vackra”, skrev hon bredvid bilden.

Men bara två minuter efter att Hannah lagt upp bilderna valde Instagram att stänga ned hennes konto. Enligt företaget hade hennes bilder brutit mot Instagrams regler om ”nakenhet och våld”.

– Det fick mig att tycka att min kropp är fet, ful och äcklig och att människor mår illa av den sa hon till brittiska Metro.

LÄS MER: Kvinnor visar upp sina bristningar – för att visa de naturliga strecken på huden

Hannah, som mobbades i skolan för sin vikt, menar att hon helt tappat självförtroendet efter att Instagram tagit bort hennes konto.

– Nu när vädret är fint känner jag ändå att jag måste skyla mig. Jag kan inte gå ut utan att dölja mina armar och ben, det känns som att människor kollar på mig och äcklas, fortsätter Hannah.

Instagrams regler förbjuder nakenhet, men tillåter till exempel bilder som visar amning.  Hannahs bilder visade dock ingen nakenhet, och en en presstalesperson för Instagram menar nu att det hela rörde sig om ett misstag.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset