Åsa Larsson, redaktör på Viralgranskaren, deltog i en debatt i Almedalen.
Åsa Larsson, redaktör på Viralgranskaren, deltog i en debatt i Almedalen.

En kapprustning sker på internet. Hackers hotar våra privatliv och hela samhället. Metro Viralgranskarens redaktör Åsa Larsson framträdde i Almedalen.

Det var tidningen Veckans Affärer som arrangerade seminariet i Almedalen om hotad it-säkerhet och hackerattacker. Metro Viralgranskarens redaktör Åsa Larsson var på plats under seminariet.

– Vi har sett att folk har blivit bättre och mer medvetna på nätet. Sedan vi startade Viralgranskaren 2014 har det blivit alltmer industrialiserat med fake news-fabriker, men folk är mycket mer medvetna om det i dag och man har lärt sig att det är viktigt med faktakoll, säger Åsa Larsson och tipsar om hur man som läsare ska bete sig på nätet:

– Man ska tänka att det är första april varje dag och verkligen vara skeptisk.

LÄS MER: Staffan Erfors: Almedalen är inte till för eliten

Åsa Larsson var med i panelen tillsammans med bland andra Mikko Hyppönen från företaget F-Secure och stadsdirektören från Södertälje kommun Rickard Sundbom.

Panelen var överens om att medvetenheten måste ökas – hos alla parter, både privatpersoner, företag och samhällsfunktioner.

–Man måste vara varse om vad det är för sidor man surfar på och vilka syften upphovsmännen bakom kan ha, det gäller att man har en medvetenhet när man är på
nätet, säger Åsa Larsson.

LÄS MER: Fem inlägg du aldrig ska dela på Facebook

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset