Jesper Berg

Två av deltagarna löser problem i solen utanför Flakefortet.

Jesper Berg

Caselösning pågår. Samarbetsförmågan sätts på prov när fem personer, med olika erfarenhet och bakgrund, ska samsas om en gemensam lösning.

Jesper Berg
Jesper Berg

På en ö mellan Malmö och Köpenhamn ska 36 utvalda studenter under 72 timmar visa vad de går för.

Jesper Berg

I matsalen kunde deltagarna hålla koll på dagens schema och fylla på med kaffe.

Jesper Berg

Martin Obrink.

Jesper Berg

Varför ville du tävla om ett jobb? Fredrik Said, 24 år. Pluggar: Civilekonomprogrammet på Stockholms universitet, var med på ”36 seats”. – Man lär känna företaget och personerna på företaget på ett helt annat sätt än när man bara träffas på en intervju. Nu fick jag förståelse för vad företaget står för och koll på vad de prioriterar. Nu har jag verkligen en bild av PwC som är mer än bara deras logga.

Jesper Berg

Varför ville du tävla om ett jobb? Sofie Sandberg, 25 år. Pluggar: Civilekonomprogrammet med inriktning mot finans på Stockholms universitet, var med på ”36 seats”. – Jag såg “36 seats” som en riktigt bra möjlighet att visa vad jag går för, knyta värdefulla kontakter och samtidigt få bra och nyttig information om ett specifikt företag för att få en känsla för om man själv skulle trivas och passa in. Jag tror att det är jättebra att få så mycket information man kan innan man kommer ut i arbetslivet.

Jesper Berg

Varför ville du tävla om ett jobb? Jonas Wendt, 24 år. Pluggar: Civilekonomprogrammet, Lunds universitet, var med på ”36 seats”. – Det var första gången jag var med om en casetävling och det var ett jättebra sätt att få en inblick i hur det verkligen är att arbeta på ett visst företag. Dessutom fick vi lära oss en del om ledarskap och hade chans att prata med rekryterarna på företaget. Det var jättespännande dagar och jag tror absolut jag kommer vilja delta i fler casetävlingar i framtiden.

Allt fler företag låter casetävlingar komplettera det traditionella cv:t när de rekryterar. Konsult- och revisionsbyrån PwC är ett av dem och nyligen skeppade de över 36 potentiella jobbkandidater till ett fort på en ö utanför Köpenhamn för att låta dem bevisa sig genom bland annat körsång och rollspel.

Nyligen anordnade PwC karriärutmaningen ”36 seats” på ett gammalt fort från 1800-talet beläget i Öresund. Martin Ortbrink, rekryteringsspecialist på PwC, begav sig till ön för att studera gruppdynamiken bland de potentiella jobbkandidaterna och förhoppningsvis hitta framtida medarbetare.

Varför är casetävlingar ett bra komplement till ett cv?

– Alla kan lägga ner extremt mycket tid på att göra ett grymt cv men under en casetävling kan man verkligen få ett ansikte på personen bakom cv:t. Eftersom jag jobbar med rekrytering är det min roll att läsa av en människa och det är lite som att lägga ett pussel där övningarna ger ytterligare information om personen. 

Vad finns det för fördelar för den som söker jobb att vara med i en casetävling?
– Själva tävlingsmomentet är ofta roligt, dels gnistan som tänds och att du får möjlighet att visa vem du är. Du får också utmana dig själv och omsätta det du lärt dig i praktiken. I mötet med andra människor lär du dig också hur du agerar och interagerar med andra människor. Du breddar också nätverket och skapar relationer. Förhoppningsvis ger det dig ett jobb i slutändan.
 
Vad tjänar företaget som anställer på att anordna tävlingar?
– Framför allt ett bättre beslutsunderlag för anställningar. Ju fler pusselbitar man som företag kan lägga innan en rekrytering, desto bättre. Till vår tävling bjöd vi in 36 deltagare från hela Norden för att visa de möjligheter som finns i företaget. Vi ville inspirera, utmana och stimulera dem att lära av varandra och maximera sin potential. Dessutom ville vi att de skulle få upp ögonen för oss som arbetsgivare för att få dem ­intresserade av en framtida karriär hos oss.
 
Hur tror du framtidens rekrytering kommer se ut?

– Jag tror att rekrytering genom sociala medier kommer öka. Dessutom tror jag att rekryteringarna i framtiden kommer att bli ännu mer testtunga med case och kapacitetsmätande tester och personlighetstester. Alla företag vill i möjligaste mån veta vem de egentligen anställer.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset