I djurriket imponerar hanarna på honorna med en färgglad fjäderskrud, stor och ullig man, märkliga parningsdanser och lätet. Honorna å andra sidan är oftast mer oansenliga med jordnära färger.
Bland oss människor är det precis tvärtom. Det är vi tjejer som klär upp oss, målar ansikte och naglar i grälla färger och spenderar timmar med locktången framför spegeln. Killarna har ett annat sätt att impa på oss tjejer och det involverar inga danssteg eller lockrop. Allt de behöver är att flasha med en liten, liten papperslapp.

Jag snackar om visitkort. Av någon anledning är det viktigare för en tjej vad killen jobbar med än tvärtom. Och jag tror att männen vet om detta. Varför skulle de annars hitta på massa komplicerade yrkestitlar? De är långa, krångliga och gärna på engelska. Allt för att få ett småtrist jobb att låta viktigt och spännande. De har själva egentligen ingen aning vad det betyder. Den enda anledningen är att imponera på kvinnor. Och det verkar fungera. Visitkortet är den nya Porschen. En penisförlängare gjord av papper.
Vad man jobbar med är såklart viktigt för oss alla, oavsett kön. Det är en stor del av vår identitet. Frågan ”och vad jobbar du med” är en av de första vi ställer när vi träffar en människa, säg en snygg kille i baren.

Och enbart utifrån vad killen i fråga svarar kan vi dra massor av förhastade slutsatser och få förutfattade meningar. Ett bra jobb hamnar på pluslistan, det är snudd på en egenskap som vi kan skryta lite med när vi berättar om den underbara killen för våra tjejkompisar. Män å andra sidan bryr sig, ack så lite, om vi tjejer jobbar som dagisfröknar eller revisorer. För dem spelar det helt enkelt ingen roll vad som står på våra visitkort. Om vi inte råkar jobba som mordutredare, gruvarbetare eller lastbilschaffis, för då är vi plötsligt mer macho än han är och det leder till akut och svårartad impotens. Vi blir av någon oförklarlig anledning imponerade av män med bra jobb. Det har egentligen inte så stor betydelse om det är ett välavlönat yrke eller inte, fast det skadar inte om man säger så. Piloter, brandmän och läkare står högre i kurs än kronofogdar, parkeringsvakter och kontorsnissar. Att ha en man som potentiellt sett kan rädda oss ur ett brinnande hus eller ge oss hjärtmassage tilltalar oss. En man som är händig och bygger saker dagarna i ända är också kvinnomagnet. Kanske vore det enklare för er män att dra på en färgglad tröja, dansskorna och brista ut i skönsång? Jag vet att jag skulle föredra det framför en påhittad titel. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset