Fängelsedömde soldaten Chelsea Manning har börjat twittra.
Fängelsedömde soldaten Chelsea Manning har börjat twittra.

Den amerikanske visselblåsaren Chelse Manning har börjat tittar inifrån fängelset. ”Jag vill inte att den här twitterfeeden ska vara envägskommunikation” skriver Manning, som avtjänar ett 35-årigt fängelsestraff för att ha läckt hemligstämplade uppgifter.

Skärmdump Twitter

På långfredagen började den fänglsedömde amerikanske soldaten Chelsea Manning att Twittra på kontot @xychelsea från militärfängelset vid Fort Leavenworth i Kansas.

”Det här är mitt nya twitterkonot” skrev Manning i sin allra första tweet, som följdes av flera inlägg under långfredagen.

”Det kommer att bli svårt, men jag vill inte att den här twitterfeeden ska vara envägskommunikation”, skrev Manning i en annan tweet, och i ytterligare ett inlägg hyllade hon sina vänner.

Manning dikterar sina tweets och än så länge sköts kontot av PR-byrån Fitzgibbon media, skriver NBC news. 

Chelsea Manning arbetade som underrättelseanalytiker vid det amerikanska försvaret och dömdes 2013 till 35 års fängelse för att ha läckt hemligstämplade uppgifter till Wikileaks. 

I augusti 2013 avslöjade före detta Bradley Manning att hon betraktar sig som kvinna och kommer att genomgå en könskorrigering. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset