Vita Hästens sportchef Niklas Czarnecki är tillbaka i båset – tillfälligt. Arkivbild.
Vita Hästens sportchef Niklas Czarnecki är tillbaka i båset – tillfälligt. Arkivbild.

Hela havet stormade och tränarna försvann med en vecka kvar till seriestart.Rätt beslut, tycker den vikarierande tränaren Niklas Czarnecki.– Det var vägs ände. Vi var tvungna att göra något, säger Vita Hästens nödlösning.

Czarnecki, som tränat såväl Brynäs som Färjestad i SHL, bytte roll i Vita Hästen i fjol och blev sportchef.

Men efter att den allsvenska hockeyklubben sparkat den assisterande tränaren Pär Hellenberg och huvudtränaren Mikael Johansson valde att avgå på grund av det, så hamnade Czarnecki nere i båset igen.

– Det var ett beslut som har genomarbetats. Däremot så trodde vi inte att det skulle bli som Micke gjorde, men jag känner ansvar och lojalitet för det här laget. Jag har ändå stått i båset ett par säsonger, och har en viss erfarenhet. Jag ska göra allt jag kan för att få det här att fungera, säger han inför seriepremiären.

– Men det var ett ärligt och rakt klimat för oss i ledningen. Det är det enda som kändes bra i den här situationen. Beslutet var helt nödvändigt. Vi hade några samlingar och några dygn då vi diskuterade igenom situationen. Gruppen har sagt punkt. Alla är med på det vi gjorde.

"Varit lite stökigt"

Spelaren Simon Mitman om turbulensen:

– Det har varit lite stökigt. De sista dagarna har satt lite karaktär på gruppen. Det känns bra att det hände nu, om det nu skulle hända. Det kom rätt snabbt, men det var också över ganska snabbt. Nu ser vi bara framåt, säger Mitman.

Siktar på slutspel

Niklas Czarnecki hoppas dock ta klivet tillbaka till sportchefsjobbet snart igen.

– Ja. Det här är en tillfällig lösning. Vi letar efter en ny tränare för Vita Hästen. Om det blir om en vecka eller en eller två månader kan jag inte svara på.

Hur bra kommer det att gå i år?

– Vi ska till slutspel, det är inget snack om saken.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset