Sveriges innebandylandslag gjorde ett kortare avbrott i VM-uppladdningen och tränade med ett Visby-lag för funktionsnedsatta.
Sveriges innebandylandslag gjorde ett kortare avbrott i VM-uppladdningen och tränade med ett Visby-lag för funktionsnedsatta.

Innebandylandslaget gjorde ett avbrott i VM-uppladdningen och körde ett träningspass tillsammans med ett Visby-lag för funktionsnedsatta.– Det var hur roligt som helst, säger landslagsbacken Mattias Samuelsson.

För spelarna i Visby IBK Ilex var det en stor upplevelse.

– En upplevelse som man aldrig glömmer, jättekul, säger Mattias Kristiansson.

Den 41-årige innebandyveteranen, som spelat i nästan 26 år, uppskattade mest att få spela tillsammans med landslaget.

– Tänk att få ha Mattias Samuelsson som backkollega och få möta Kim Nilsson, säger Kristiansson.

För landslagsspelarna blev träffen ett roligt avbrott i de mer allvarsamma VM-förberedelserna.

– Nu fick man slappna av lite grann och bara njuta av innebandy, ett skönt och viktigt avbrott. Man är annars så fokuserad på allt viktigt vi ska förebereda, på detaljer i spelet, i powerplay och boxplay och sånt, säger Samuelsson.

– Det här var ett kanoninitiativ. När man ser de här spelarna och deras glädje blir man påmind själv om att det är därför man håller på, för att det är så jäkla roligt.

Innebandyförbundet och Parasport Sverige har genom en avsiktsförklaring kommit överens om att innebandyförbundet ska inkludera spelare med funktionsnedsättning i sin verksamhet.

VM går i Lettland och startar den 3 december.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset