Carlos Sanchez, i mitten, har dödshotats efter han drog på sig rött kort under matchen mot Japan.
Carlos Sanchez, i mitten, har dödshotats efter han drog på sig rött kort under matchen mot Japan.

Colombianske fotbollsspelaren och backen Carlos Sanchez har blivit dödshotad efter att han dragit på sig rött kort och straff i VM-premiären, skriver Aftonbladet.

Japans Yuya Osako kom fri efter en försvarsmiss av Davinson Sánchez. Colombias målvakt David Ospina räddade avslutet men släppte retur till Shinji Kagawa. Hans skott räddades också, dock av mittfältaren Carlos Sánchez som tog bollen med överarmen. Det var så tidigt som i tredje minuten som Sánchez drog på sig det röda kortet och blev utvisad. Det är således den näst tidigaste utvisningen i en VM-match någonsin.

Matchen, som spelades mot Japan slutade med att de vann över Colombia med resultatet 2-1.

LÄS MER: Fotbolls-VM – här kan du se matcherna i Stockholm

Enligt Aftonbladet har colombiansk polis nu har inlett en utredning då spelaren vid ett flertal tillfällen ska ha dödshotats i sociala medier efter matchen. Många i hemlandet ska skyllt förlusten på Sanchez, och enligt tidningen jobbar nu polisen med att identifiera människorna bakom hoten.

Sköts ihjäl efter självmål

Mord på en colombiansk fotbollsspelare har skett tidigare. Under VM 1994 sköts fotbollsspelaren Andrés Escobar ihjäl efter att ha gjort självmål under en match mot USA, vilken slutade i förlust för Colombia. Han blev skjuten i ryggen sex gånger utanför en bar i sin hemstad Medellin.

Den 32-årige Carlos Sánchez spelar till vardags i spanska laget Espanyol.

LÄS MER: Här antastas VM-reportern i livesändning: ”Tog på mina bröst”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset