Ensamkommande flyktingbarn behöver skyddas i flyktinglägren då de löper stor risk att utsättas för sexuella övergrepp.
Ensamkommande flyktingbarn behöver skyddas i flyktinglägren då de löper stor risk att utsättas för sexuella övergrepp.

Tonårspojkar våldtas i det franska flyktinglägret ”The Jungle” uppger biståndsarbetare för The Independent. Bara det senaste halvåret ska sju pojkar ha våldtagits.

Biståndsarbetare i flyktinglägret ”The jungle” i den franska staden Calais är oroliga för att barnen i lägret inte får tillräckligt med skydd och riskerar att utnyttjas skriver The Independent.

Sjukvårdsvolontärer uppger för tidningen att de under de senaste sex månaderna behandlat sju pojkar i åldrarna 14 till 16 som uppgett att de våldtagits. Samtliga hade skador som styrkte deras påståenden.

► LÄS MER: Elinor, 28, hjälper flyktingbarn: ”De har sett död och våldtäkter”

Fyra av pojkarna hade behövt opereras men enbart en valde att besöka sjukhus. De andra vägrade behandling på grund av skam och rädsla för följderna av att berätta.

The Independent har pratat med den läkare som volontärerna anmälde händelserna till. Han bekräftar att han känner till fallen.

Även den europeiska polismyndigheten Europol har uttryckt oro för barnen. Enligt Europol löper ensamkommande flyktingbarn längs kontinenten stor risk för att utnyttjas sexuellt. Metro har tidigare rapporterat att myndigheten beräknade att 10 000 ensamkommande flyktingbarn hade försvunnit i Europa.

► LÄS MER: Polisen: Till er med fördomar mot ensamkommande flyktingbarn

Volontärarbetarna vid lägret i Calais talar ut om bristen på agerande när de anmäler sexuella övergrepp.

– Om jag skulle ta med mig en av pojkarna till polisen och säga ”jag är en av sjukvårdarna och jag vet att den här pojken har blivit sexuellt utnyttjad” så kan jag garantera att de skulle rycka på axlarna och fortsätta sin konversation, säger en av volontärerna till The Independent.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset