Volvo Cars utökar sin produktion i Kina. Arkivbild.
Volvo Cars utökar sin produktion i Kina. Arkivbild.

Volvo Cars ska öka produktionen i Kina och göra landet till ett globalt tillverknings- och exportcenter.En tredje fabrik öppnas och tillverkningen av S90-serien, som får två nya versioner, flyttas från Europa till norra Kina.

I natt presenterade Volvo Cars sin nya strategi för Kina i ett pressmeddelande. Större produktionskapacitet och en fokusering på Kina som ett globalt tillverknings- och exportcenter är några av nyheterna. Orsaken till utökningarna är den växande efterfrågan på företagets nya bilar i USA, Europa, Asien och Stillahavsregionen, enligt företaget

Volvo Cars kommer att tillverka bilarna i S90-serien på fabriken i Daqing i Heilongjiang i norra Kina samt flytta produktionen av den nya premiumsedanen i S90-serien från Europa till Kina.

Totalt kommer företaget att ha tre fabriker i Kina, en för varje serie.

Den nya, uppdaterade versionen av S90-sedanen och lyxmodellen Excellence blir de mest exklusiva modellerna som hittills tillverkats i Kina, enligt Volvo Cars.

Den officiella premiärvisningen av de nya modellerna sker under den kinesiska bilsalongen i Kanton i slutet av november.

"Kina spelar en allt viktigare roll i våra globala tillverkningsambitioner. Våra fabriker här kommer att leverera förstklassiga produkter för export till hela världen de kommande åren. De kommer att hjälpa oss att nå vårt mål på 800 000 sålda bilar om året till 2020", säger Volvo Cars vd Håkan Samuelsson i pressmeddelandet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset