Vad finns inte på den här pizzan? Nya Gul & Blå i Piteå har skapat ett monster med sin nya pizza.

Pizzerior i norra Sverige har en tradition att skapa svulstiga kreationer och hamburgerpizzan Carlskrove har till och med fått internationell uppmärksamhet. Men frågan är om inte Vulkan pizza från Nya Gul & Blå i Piteå slår allt. 

– Det är skinka, bacon, salami och oxfilé. I botten är det pommes frites, färska grönsaker, bearnaisesås och vitlöksdressing. De som har testat tycker det är väldigt gott, säger Halmat Givara som driver pizzerian till Metro.

LÄS MER: Knäppaste rätterna från McDonald's i världen

Men framförallt är det den fantasifulla formen som gör att pizzan sticker ut. De uppvikta kanterna skapar små skålar och ett rum för grönsaker, pommes och sås i mitten. 

– Det var Kifa som jobbar här som var arkitekten, säger Halmat Givara. 

Sedan en gäst laddat upp en bild på skapelsen på Instagram har pizzan spridit sig som en löpeld på nätet. Pizzerians egna bild på skapelsen har delats över tusen gånger i skrivande stund och många från södra Sverige är förtvivlade över att den finns i Piteå.

– Vi har fått brev från några som skulle på bröllop i Piteå i juli och sa att de skulle komma hit bara för att äta pizzan, säger Halmat Givara, som också avslöjar att de har ett par andra spektakulära pizzor under utveckling.

Den som vill beställa en Vulkan får punga ut 120 kronor.

► LÄS MER: Är det här flottigaste pizzan? 

Succé på vår nya PizzaVulkan pizza Välkommen in för beställning.

Posted by Nya Gul & Blå on Wednesday, June 17, 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset