Datorspel är nyttiga, argumenterar Philip som går i sexan.
Datorspel är nyttiga, argumenterar Philip som går i sexan.

Datorspel gör inte barn osociala, utan tvärtom, skriver Philip som går i sexan.

Nu för tiden säger många vuxna att det är dåligt att spela datorspel och förbjuder det. De säger att man bara sitter i sitt rum och gör ingenting hela dagarna och är osocial. De tycker att vi barn ska gå ut och leka och vara med kompisar. Men vi ÄR sociala! Vi träffas online och vi lär oss dessutom saker på samma gång. 

För det första lär man sig mycket engelska och andra språk.

För det andra är man jättesocial eftersom man spelar online. Där träffar man sina vänner och man kan även träffa nya vänner.

För det tredje är det lärorikt eftersom man använder sig av fantasin i spelen. Man lär sig strategiskt och logiskt tänkande.

Upp till 80 procent av världens barn från 9-12 år spelar datorspel. I tidningen DN 2014 visar en forskning att cirka en timmes datorspelande om dagen är positivt för barns sociala hälsa. Detta konstaterar forskare vid Oxford-universitet som undersökt spelandets inflytande på brittiska 10–15-åringar.

Därför – alla ni vuxna som tjatar om att datorspelande är ohälsosamt och osocialt – kan ni sluta FÖRBJUDA DATORSPELANDE och se alla fördelar som finns istället!

Philip 6a

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset