Wales Gareth Bale blev målskytt, men fick bara med sig en poäng i mötet mot Georgien.
Wales Gareth Bale blev målskytt, men fick bara med sig en poäng i mötet mot Georgien.

Wales är tillbaka på marken igen efter EM-succén.VM-kvalet mot Georgien i Cardiff slutade överraskande oavgjort, 1–1.

Gareth Bale gav hemmalaget ledningen redan i matchinledningen men efter en timmes spel kvitterade Tornike Okriashvili, ett resultat som stod sig tiden ut.

– Folk ser det säkert som att vi förlorade två poäng, men man kan också se det som att vi fick en poäng. Vi kunde lika gärna ha förlorat matchen, med tanke på hur andra halvlek såg ut, sade förbundskaptenen Chris Coleman till Sky Sports.

Wales är fortfarande obesegrat efter tre matcher i kvalet, men har bara vunnit en av dem.

Island vann

Island fortsätter däremot sin framgångsvåg från sommarens EM-slutspel, trots att Lars Lagerbäck inte längre än inblandad.

2–0 hemma mot Turkiet innebär att de har samma poäng, sju, som Kroatien i toppen av grupp I. Ett självmål strax före halvtidsvilan följdes upp med ett mål av Alfred Finnbogason, framspelad av Kari Arnason, bara minuten senare.

För Hasse Backes Finland fortsätter det däremot vara stolpe ut.

Utan avstängde Roman Eremenko blev det en ny förlust, nu 0–1 hemma mot Kroatien sedan Mario Mandzukic gjort segermålet en bit in i första halvlek. Finland har bara tagit en poäng på de tre första matcherna.

Immobile räddade Italien

Ukraina vann den tredje matchen i gruppen, mot Kosovo, med 3–0.

Ciro Immobile räddade Italien i bortamötet med Makedonien. Hemmanationen ledde med 2–1 i mitten av den andra halvleken när Laziospelaren slog till två gånger om, båda gångerna framspelad av Antonio Candreva. Först kvitterade Immobile till 2–2 med kvarten kvar att spela, och sedan nickade han in segermålet i den andra tilläggstidminuten. Eftersom Spanien vann programenligt mot Albanien (2–0) toppar både Spanien och Italien grupp G.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset