Harriet Wallberg kan förlora fler uppdrag. Arkivbild.
Harriet Wallberg kan förlora fler uppdrag. Arkivbild.

Efter att ha fått sparken som universitetskansler riskerar nu Harriet Wallberg att också förlora sin prestigefyllda plats i Nobelförsamlingen, som utser pristagarna för Nobelpriset i fysiologi eller medicin, skriver Expressen.

Under kvällen har diskussioner om detta förts med nyckelpersoner i Nobelförsamlingen och Nobelkommittén, säger Thomas Perlmann, sekreterare i Nobelförsamlingen, till tidningen.

– Vi tittar på utredningen som helhet, för den är klart viktig och där ingår ju information med allvarlig kritik mot Harriet Wallberg och delvis information som är ny för oss, så den tittar vi väldigt noga på, säger Thomas Perlmann till TT.

– Men jag är inte beredd att ge någon information om hur diskussionen har utfallit utan det är ett besked som jag kan ge först i morgon (tisdag), säger han till TT.

Wallberg var rektor för Karolinska institutet (KI) när skandalkirurgen Paolo Macchiarini anställdes. Anställningen och hanteringen av Macchiarinis verksamhet får svidande kritik av utredaren Sten Heckscher.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset