Otto Wallin kommer att ha chansen att ta över Europatiteln i tungvikt någon gång i februari, då han ställs mot regernade mästaren Agit Kabayel.
Otto Wallin kommer att ha chansen att ta över Europatiteln i tungvikt någon gång i februari, då han ställs mot regernade mästaren Agit Kabayel.

Otto Wallin från Sundsvall blir den tredje svensken i modern tid att boxas om Europatiteln i tungvikt. ”En titel jag drömt om sedan jag var liten grabb”, säger han i ett pressmeddelande.

För 32 år sedan vann Anders ”Lillen” Eklund Europatiteln i tungvikt. Dessförinnan, 1962, gjorde Ingemar Johansson detsamma.

Utöver dessa har ingen svensk tagit titeln, men snart finns möjligheten på nytt.

I dag meddelades att den 27-årige Sundsvallssonen Otto Wallin kommer göra upp om titeln mot tysken Agit Kabayel.

– Det känns fantastiskt att få boxas om Europatiteln och göra avtryck i historieböckerna. Det är en titel jag drömt om sedan jag var en liten grabb, säger Otto Wallin, enligt ett pressmeddelande.

LÄS MER: Badou Jack i stor intervju: ”Jag har inte så många år kvar

Wallin är för tillfället rankad fyra i världen, och är obesegrad i 19 matcher. Kabayel, som erövrade mästarbältet förra året, har vunnit 18 matcher.

Mästarmatchen mellan Wallin och Kabayel kommer att avgöras i Tyskland någon gång i februari. Exakt datum är ännu okänt.

– Jag har spenderat de senaste två månaderna hos min fystränare i Köpenhamn och känner mig i grym form. Nu ska jag över till New York och få sparring av killar som liknar Kabayel i stilen”, säger Wallin i pressmeddelandet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om boxning