Några av de många spraymålade penisar som den anonyme gatukonstnären Wanksy målar runt potthål i gatan i engelska Greater Manschester.
Några av de många spraymålade penisar som den anonyme gatukonstnären Wanksy målar runt potthål i gatan i engelska Greater Manschester.

Vem har inte stört sig på farliga hål i marken, som skadar fordon och är en fara för cyklister? Gatuartisten Wanksy från Greater Manchester i England är en som gör det – och han har tagit sin irritation till en helt ny – och möjligen infantil – nivå.

För att rikta uppmärksamhet till gropar och potthål i marken som aldrig åtgärdas spraymålar den brittiske gatukonstnären, som går under namnet Wanksy, helt sonika penisar på gatan.

– Jag ville rikta uppmärksamhet till potthål och göra det minnesvärt. Inget verkade bättre än en gigantisk fallos, sa han.

Den anonyme artisten säger att penisarna nu tycks ha blivit hans signatur.

– Jag vill bara få folk att le och rikta uppmärksamhet till problemet. Det verkar fungera, om man ser till min Facebook-sida.

Han spås bli nya Banksy

sin Facebook-sida berättar aktivisten att ett av hålen, som funnits där i åtta månader utan att någonting gjorts, fylldes igen mindre än 48 timmar efter att han ritat dit en penis.

Till Manschester Evening News säger en lokal tjänsteman att målningarna inte bara är obsena utan att varje slant som går till att tvätta bort grafftitin från gatan är pengar som skulle kunna ha gått till att laga potthål i gatan.

Artisten själv säger till BBC:s Newsbeat att han begrundat de möjliga rättsliga påföljderna av hans målningar och därför valt en färg som går att tvätta bort.

– Det är inte graffitispray. Det är borta efter en vecka eller två. Det är ett steg upp från krita.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset