Stormen Johanne hotar festivallyckan.
Stormen Johanne hotar festivallyckan.

Kraftiga vindar har lett till att insläppet till festivalen Way out west i Göteborg skjuts upp. Därmed ställs även tre spelningar in.

Redan vid tolv i dag skulle publiken börja släppas in till festivalområdet. Men på grund av stormen Johanne, som nu viner över träden i Slottsskogen sker insläppet först klockan två, skriver arrangörerna på sin hemsida.

LÄS MER: Tältfestivalernas död: ”Folk är bortskämda och lättlurade”

Förseningen innebär att tre konserter uteblir från dagens spelschema. Varken Jonathan Johansson & ViVii, Courtney Marie Andrews eller Hardcore Cutie kommer alltså att inta scenen.

Utfärdad klass 1-varning

SMHI har dessutom utfärdat en klass 1-varning för mycket hårda vindbyar på uppemot 24 sekundmeter i området längst Bohuskusten, vilket Metro rapporterat om under dagen.

LÄS MER: Meteorologens varning: ”Saker riskerar att blåsa bort”

Men för SVT berättar Joakim Skoglund, press och marknadsansvarig på Luger, att festivalområdet är förberett för det förrädiska vädret.

– Vi jobbar alltid proaktivt för att förbereda oss på alla väderlekar. Just nu är det mer vind än vanligt, därför har vi vidtagit mer åtgärder kring just den delen och sett över festivalområdet i sin helhet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset