Oscar Wendt är tillbaka i Blågult och redo att ta en plats i startelvan. "Jag känner inte att jag behöver bevisa något för någon. Jag är här nu och koncentrerar mig på det jag kan påverka", säger han.
Oscar Wendt är tillbaka i Blågult och redo att ta en plats i startelvan. "Jag känner inte att jag behöver bevisa något för någon. Jag är här nu och koncentrerar mig på det jag kan påverka", säger han.

Under Erik Hamréns regi blev det ofta nobben.Med Janne Andersson som förbundskapten är Oscar Wendt tillbaka i landslagstruppen.– Jag tycker jag borde ha varit med oftare än vad jag har varit, säger han.

Oscar Wendt var en av de hetaste spelarna under landslagets pressträff på spelarhotellet i Stockholm. Direkt efter längre tv- och radiointervjuer omringades han av skrivande reportrar.

Ämnet var givet.

Hur var relationen med tidigare förbundskaptenen Erik Hamrén?

Hur var dialogen mellan dem?

Och vad tyckte Wendt om att han ständigt nobbades när det närmade sig landskamper?

30-åringen, som sedan 2011 spelar i bundesligalaget Mönchengladbach, svarade på alla frågor. Diplomatiskt. För det var inte tal om att kritisera Hamréns agerande.

– Det är inte så att jag tjänar på att stå här och vara bitter för något som hände för tre år sedan. Det känns onödigt. Tycker jag att jag borde ha varit med oftare? Självklart. Och det har jag sagt också, säger han.

– Men alla tränare är olika. Vissa tränare har jättemycket dialog med sina spelare, vissa tränare har ingen dialog alls. Jag har upplevt båda två. Det är som det är. Det är bara anpassa sig och ta det för vad det är.

"Olika uppfattningar"

TT: Fick du någon klarhet i vad Hamrén tyckte att du saknade?

– Han tog ut den truppen som han tyckte var bäst, och jag var inte en av dem. Mer komplicerat än så tror jag inte att det var. Det är i alla fall vad jag vet, säger Wendt.

– Alla tränare har olika uppfattningar.

TT: Känner du att det är ett erkännande att vara här nu?

– Jag tycker att jag får erkännanden varje dag hemma i Tyskland. Jag vet vad jag kan, vad jag inte kan, när jag är bra, när jag inte är bra. Jag är glad för att vara här nu, och jag vill vara här. Det sade jag till Janne när han frågade. Det är självklart att jag vill spela för landslaget.

– Jag känner inte att jag behöver bevisa något för någon. Jag är här nu och koncentrerar mig på det jag kan påverka.

"Allt för att spela"

Samtalet med förbundskaptenen gav resultat.

När Janne Andersson presenterade truppen var Oscar Wendt en av spelarna som den 6 september ska ta sig an Nederländerna i den första kvalmatchen för att nå VM-slutspelet i Ryssland 2018.

I Martin Olsson skadefrånvaro konkurrerar Wendt främst med Ludwig Augustinsson om en plats i startelvan.

– Jag hoppas mina chanser är lika stora som alla andras. Nu har vi bara haft en träning med laget och det är svårt att säga vad som kommer ske om en vecka. Jag är här och kommer göra allt för att spela. Annars hade jag stannat hemma, säger han.

Det finns ytterligare en position som kan vara aktuell för Oscar Wendt.

I Mönchengladbach 3–5–2-uppställning har svensken de senaste sju, åtta månader tagit hand om vänsterkanten helt på egen hand.

– I grunden är jag vänsterback men hemma spelar jag väl både vänsterback och yttermittfältare. Vad det blir här får vi se. Under träningen var det bara vänsterback, men det kanske ändrar sig, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset