Totalt har Whatsapp ungefär en miljard användare.
Totalt har Whatsapp ungefär en miljard användare.

Whatsapp en ett chatprogram som främst används på smarta telefoner, men det finns också en webbaserad version. Nu kommer rapporter om att upp emot 200 miljoner användare kan ha blivit utsatta för skadliga virus.

Den populära chat-appen Whatsapp, som sedan förra året ägs av Facebook, har runt en miljard användare världen över. Många av dem kan nyligen ha drabbats av hackarintrång. Under en period uppstod en bugg i programmet som gjorde det möjligt att sprida virus till olika enheter.

De flesta känner nog Whatsapp som en applikation till smarta telefoner, men det finns även en webbaserad version med ungefär 200 miljoner användare, och det är den som drabbats av säkerhetsbristen, skriver BBC.

LÄS MER: Så lätt skyddar du dina mobilbilder från hackare

Viruset spreds genom att hackare skickade virtuella kontaktkort som så fort de öppnades började sprida skadlig kod i enheten. För BBC berättar säkerhetsföretaget Check point att de påtalade säkerhetsrisken för Whatsapp den 21 augusti och att problemet åtgärdades en vecka senare.

Man befarar att 200 miljoner användare kan ha blivit utsatta för hackarintrång. Check point uppmanar alla Whatsapp-användare att uppdatera appen för att få den nya säkerhetsåtgärden.

LÄS MER: Det här ska du aldrig dela på Facebook

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset