Rögles Daniel Widing fixade segern.
Rögles Daniel Widing fixade segern.

Rögle är ett vinnande lag igen.5–3-segern mot Färjestad kom efter en fantastisk förstaperiod och hårt jobb av, framför allt, Daniel Widing.– Vill man vara framgångsrik i den här ligan så måste man jobba hårt. Det är skönt att publiken uppskattar det, så då vill man bara ge dem det ännu mer, sade Widing till C More.

Det var just den hårt jobbande Widing som var inblandad i det mesta i SHL-segermatchen.

Han sköt in 2–0-målet själv, satte avgörande 5–3 i öppen kassen och fick – enligt matchfaktat – även 4–2-målet, där Timothy Liljegren sköt och pucken på något vis ramlade in i mål.

– Den tar faktiskt på mitt visir och in. Men det är hans första mål, så jag skulle aldrig ta dem ifrån honom, sade Widing.

Rögle raketstartade och gjorde tre mål redan i den första perioden. Efter ett målvaktsbyte (Lars Haugen kom in istället för Stefan Steen) kunde Färjestad närma sig, de reducerade två gånger om, men så klev Widing fram igen och avgjorde.

– Fantastiskt härligt. Vi svarade direkt upp mot den dåliga match vi gjorde mot Luleå. Otroligt skön trepoängare, sade han.

Lars Volden, tillbaka i målet, stod för en bra insats och motade 31 skott.

Hos Färjestad var det inte lika roligt.

Leif Carlsson, FBK-tränaren, var rejält besviken över insatsen – särskilt i matchinledningen.

– Vi måste dra ett streck över första perioden. Det är därför vi inte kan vara med och tävla om det här. Vi måste ta oss en riktig funderare på varför vi inte kommer upp i nivå direkt. Vi åkte inte skridsko, vi deltar inte, vi har inte passionen för hockey. Det går inte, sade han till C More Hockey.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset