På söndag är det premiär för säsong två av ”Williams lista” på SVT Humor. Och enligt William Spetz är den nya säsongen mycket vuxnare och mognare. – Det är som en helt ny serie, säger han.

William Spetz, 17, är Youtubefenomenet som slog igenom med sina humoristiska videbloggar. Förra året fick han den egna webbserien ”Williams lista”– där han spelar en skruvad version av sig själv – på SVT och nu följs den av en andra säsong. 

– Man kommer att få se allt man inte fick se i säsong ett. Vi har gjort om och gjort den bättre. Den nya säsongen är mer vuxen och mogen, ettan var barnsligare, säger William Spetz och fortsätter:

– Den kommer att skildra hur det är att vara 17 år i dag. Det blir inte bara humor, skratt och knas utan även drama. Jag gillar sådana serier där det går upp och ner.  

Hur tror du tittarna kommer att reagera på att se en mer allvarlig sida av dig?


– Det ska bli spännande.  Jag är nervös faktiskt, det här är något helt nytt, säger William Spetz.

Serien börjar med att han har fått ett blått öga och går till en psykolog. Under säsongen rullas det upp vad som hänt.

– En spännande sak som vi tar är upp är hur det är att ha tjejkompisar när man har en tjej. William i serien är ihop med Sara och hon är arg för att han har tjejkompisar. Jag har själv mest tjejkompisar och tror och vet att det är jättebra. När vi skrev manus hejar man på William i den situationen, säger han.

I den nya säsongen har de kända skådespelarna Leif Andrée och Sissela Kyle roller.  

– Jag trodde aldrig att Sissela Kyle skulle tacka ja. Det är helt sjukt. Jag föreslog henne på skämt och sedan fick jag höra att hon var intresserad. Det var himla kul att spela mot henne och Leif, de är så duktiga och jag har lärt mig massor av dem.

I en videoblogg nyligen uppmanade William Spetz tittarna att: ”Kommentera inte att SVTgjorde dig tråkig”.

– Ibland säger folk ”Jag tycker William var bättre när han bara var på Youtube. Jag förstår inte varför. Mina videor och serien är två helt olika saker, säger han.

Scanpix
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset