Journalisten Wilma Eliasson skrev i en krönika om hur män beter sig på krogen när de ser två tjejer som hånglar.
Journalisten Wilma Eliasson skrev i en krönika om hur män beter sig på krogen när de ser två tjejer som hånglar.

När Wilma Eliasson är tillsammans med tjejer ute på krogen kommer det ofta fram män som vill tafsa. När hon hånglar med en tjej frågar många killar om de får vara med: ”Man blir väldigt arg och ledsen”, säger Wilma Eliasson till Metro.

Wilma Eliasson jobbar som journalist och häromdagen skrev hon en uppmärksammad krönika på HelaHälsingland.se med rubriken: "Heterosnubben som blir kåt när jag hånglar med en tjej". 

Hon berättar om ett tillfälle på en nattklubb när hon hånglade med en tjej. 

► LÄS MER: Tjejer kysste varandra – blev utkastade från nattklubb 

”Och så är han där. En hand mot min rumpa, ibland på mitt bröst. Frågan är alltid densamma: Öh, får man vara med?”, skriver Wilma Eliasson i sin krönika. 

– Det händer varje gång jag hånglar med en tjej på krogen faktiskt. Men att bli tafsad på händer inte varje gång, säger hon till Metro. 

Männen som får syn på två tjejer som hånglar brukar alltid uppmärksamma det på något vis, säger hon.  

– När jag varit med tjejer offentligt, framförallt i krogmiljö där alkohol är inblandat. De har inte bara tagit på rumpan utan en kille kan också spontant applådera som att han tänker ”gud vad sexigt”.  

► LÄS MER: Chef skrev ligglista inför personalfest

Hon beskyller porrindustrin för männens inställning till kvinnors sexualitet. 

– Det är så mycket porr som görs för män där två tjejer har sex medvarandra för den heterosexuella mannens njutning. Man får en snedvriden bild av vad kvinnlig sexualitet är för något, säger hon till Metro. 

Vad tänker du när män kommer fram tafsar, applåderar och frågar om de får vara med? 

– Man blir väldigt arg och ledsen. Man blir ledsen för att man inte ses som ett subjekt att jag inte gör det för min egen skull. Det gör ont. Man tappar lusten att vara ute vill gå hem och lägga sig, det inte roligt att vara ute längre.

► LÄS MER: Startar feministisk porrsajt: "Dagens porr kändes inte lustfylld"

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset