Wilma från Södertälje vill att Aviciis låt ska bli Sveriges nationalsång. Därför har hon skrivit ett brev till statsministern.
Wilma från Södertälje vill att Aviciis låt ska bli Sveriges nationalsång. Därför har hon skrivit ett brev till statsministern.

Wilma, 12, tycker att Aviciis låt ”The Nights” borde vara Sveriges nationalsång. Därför har hon skickat ett brev till statsministern. Här är hans svar.

Det är inte bara klubb-kids som gillar vår svenska stjärn-dj Avicii. 12-åriga från Wilma från Södertälje diggar Aviciis låt ”The Nights” så pass mycket att hon vill göra den till Sveriges nationalsång. Därför har hon skrivit ett brev till statsministern Stefan Lövfen:

”Jag kände ju att Avicii är ju svensk, så så hans låt kunde passa perfekt”, skriver hon i ett brev till regeringskansliet.

Hon medger i brevet att hennes dröm är lite knasig men undrar ändå om det finns en möjlighet att göra den till Sveriges nationalsång, skriver SVT.

Det tog inte lång tid innan Stefan Löfven svarade och tackade för förslaget.

– Jag håller med dig om att man ska följa sina drömmar och sikta mot stjärnorna, ditt förslag om nationalsången är en spännande idé. Men dessvärre inget som jag som statsminister kan bestämma över, skriver Stefan Löfven.

Wilma nöjer sig inte bara med att byta ut nationalsången. I sitt brev föreslår hon även att Avicii borde bli Sveriges kung. Men regeringen nappar inte på det förslaget heller.

– När det gäller att adoptera in Avicii i kungafamiljen så har du rätt i att det kan vara svårt att hinna med att både vara artist och kung samtidigt. Dessutom är det kronprinsessan Victoria som kommer bli drottning efter nuvarande kung. Så även om Avicii skulle adopteras av kungafamiljen skulle kan inte kunna bli kung, skriver Stefan Löfven.

Men Wilma tänker inte ge upp i första taget.

”Jag är nog ensam om denna åsikt, men i fall jag samlar in fem miljoner i svenska underskrifter, kan det gå”, skriver hon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset