”Reese har California girl-looken, och hon har en unik personlighet, säger Anne-Kathrine Almark från Lindex. ”Vi känner att Reese representerade en personlighet som passar Lindex – öppen, glad och vänlig.”
”Reese har California girl-looken, och hon har en unik personlighet, säger Anne-Kathrine Almark från Lindex. ”Vi känner att Reese representerade en personlighet som passar Lindex – öppen, glad och vänlig.”

I höst kommer Reese Witherspoon att bli Lindex-modell. Metro fick en exklusiv intervju med filmstjärnan när hon plåtades i de Kalifornien-inspirerade plaggen i Hollywood. ”Värt att hitta din egen personliga stil”.

Lindex
Lindex

Vad tyckte du när du fick se plaggen i kollektionen?
– Det var jättekul att se hela kollektionen. Den är väldigt lättburen, sitter bra och det är många lager, så jag kan tänka mig att det är bra om man bor i ett kallt klimat. Det är alltid bra att ha en fin, rejäl stickad halsduk när man fryser. Och alla färgerna är roliga och gör en glad på något vis. Jag blev jätteglad när de berättade att de ville göra en Kalifornien-inspirerad linje till hösten och jag tyckte att det passade bra med mitt liv för jag har bott i Kalifornien i 15 år och förstår den estetiken.

Har du en personlig favorit i kollektionen?
– En outfit med en orange kabelstickad halsduk och svarta, tajta, jeans. Jag trodde aldrig att jag skulle klä mig i orange, men upptäckte att det såg riktigt bra ut.

Kände du till svenskt mode sedan tidigare?
– Absolut. Jag vet att Acne Jeans är stora och jag har köpt många av deras plagg. De har bara en fantastisk stil och gör moderna jeans. När jag bestämde mig för att arbeta med Lindex läste jag bloggar och såg hur folk klär sig i Stockholm och det var väldigt intressant – kreativt och konstnärligt – och självklart anpassat till ett annat klimat.

Hur skulle du beskriva din stil?
– Avslappnad. Jag har ofta jeans, enkla siluetter. Inte mycket tyg. Till vardags klär jag mig i mycket från Vanessa Bruno eller Isabel Marant och ofta kläder från Gap och J. Crew. Jag handlar mycket online. Det är så himla enkelt. När det gäller designkläder har jag mycket Jason Wu, Zac Posen, Stella McCartney, Armani.

Har du några modetips till våra läsare?
– Jag tycker det är viktigt att komma fram till vad du passar i och hålla sig till de formerna och stilarna. När jag var i 20-årsåldern försökte jag alltid ”hitta en look” och hade alltid på mig kläder som inte klädde mig. Ta reda på vad du klär i och försök hitta någon med liknande proportioner och se hur de klär sig. Kläder kan verkligen påverka på hur du mår och ditt självförtroende och hur folk uppfattar dig. Det är verkligen värt att hitta din egen personliga stil och uttrycka dig genom den.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset