Tiger Woods under Ryder Cup där han var vicekapten i USA:s lag. Arkivbild.
Tiger Woods under Ryder Cup där han var vicekapten i USA:s lag. Arkivbild.

Tiger Woods har inte spelat golf på nästan 470 dagar. Klart att den förre världsettan då är nervös inför sin comeback i veckan.– Det är bra att vara nervös, för det betyder att jag bryr mig, säger han.

Den efterhängsna ryggskadan är skälet till att den 40-årige golfstjärnan inte spelat alls sedan i augusti 2015. Uppehållet har gjort att Woods halkat ner till 879:e plats på världsrankningen.

Den här veckan är det dags för comebacken, i PGA-tävlingen på Bahamas. Det är en inbjudningstävling för 18 spelare, bland andra Henrik Stenson, och där alla får spela alla fyra ronder.

– Jag är nervös, som jag alltid är inför en tävling. Jag kanaliserar energin från nervositeten till aggression, fokus, koncentration, säger Woods i en intervju med USA Today.

Woods, som vunnit 14 majors, skulle ha gjort comeback i oktober. Men han var utpumpad efter att ha varit vicekapten för USA:s Ryder Cup-kapten och valde att skjuta fram comebacken.

– Tävlingsmänniskan i mig ville spela och jag trodde att jag skulle fixa det. Jag har haft sämre känsla och ändå vunnit tävlingar. Men till slut valde jag att inte stressa. Har man väntat över ett år, varför inte vänta lite till och få allt på plats, säger han.

– Det var ett smart beslut. Då var jag inte redo, hade inte tränat tillräckligt. Men nu kan jag slå alla slag, på beställning...

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset