Tiger Woods gör comeback i morgon.
Tiger Woods gör comeback i morgon.

Tiger Woods har inte tävlat sedan i augusti förra året.Det betyder inte att han lägger ribban lågt inför comebacken på Bahamas.– Jag ska försöka vinna, säger han.

Woods, en gång golfens store dominant, inser samtidigt att uppgiften inte låter sig göras enkelt. Egentligen är det en liten seger i sig att han efter alla ryggproblem över huvud taget kan stå på första tee i en tävling igen.

– Det var en period på en månad eller två som jag inte kunde ta mig upp ur sängen. Jag behövde hjälp. Det var en tuff tid, säger den förre världsettan.

Han medger att det fanns tankar på att karriären var över.

– Det fanns en hel del oro och stunder där jag tänkte på det, eftersom det var realistiskt, säger Woods.

– Nu är det som en helt annan värld. Saker har förbättrats så mycket att jag har möjlighet att vara här. Det har inte varit enkelt och krävs mycket hårt jobb.

Tävlar mot Stenson

Det är i inbjudningsturneringen Hero World Challenge, som ägs av Tiger Woods egen stiftelse, som comebacken sker efter 15 månader utan tävlingar. Henrik Stenson är en av endast 18 spelare i det högklassiga startfältet. Woods sticker ut genom att numera bara vara rankad 898:a i världen, men när han slår ut på Albany-banan får han räkna med att ha ögonen på sig från en hel golfvärld.

Inklusive från konkurrenterna.

– Låt oss bara få se honom i fyra dagar, säger regerande mästaren Bubba Watson.

– Jag bryr mig inte om vad scoren är. Vi vill ha vår mästare tillbaka. Vi vill ha vår Tiger Woods tillbaka.

Nicklaus tror på Woods

Woods låg i delad ledning halvvägs in i sin senaste tävling på PGA-touren, men fick till slut nöja sig med en tiondeplats. Senast han vann en tävling var för drygt tre år sedan, och det finns spelbolag som tror att det är mer sannolikt att Woods slutar än vinner under 2017.

En som ändå inte vill räkna ut 40-åringen är Jack Nicklaus, tidernas mesta majorvinnare med 18 titlar.

– Jag har alltid trott att han (Woods) har åtminstone tio år av bra konkurrenskraftig golf framför sig, om han bara är frisk och med tanke på vilken talang han har, säger Nicklaus till BBC.

Woods behöver vinna ytterligare fyra majors för att komma ikapp Nicklaus.

– Jag tror inte att någonting är säkert, säger den 76-årige legendaren.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset