Det här skulle du nog tycka var roligt, det är sex miljoner som spelar det”, sa min man och lade till appen Wordfeud i min iphone. ”Jaha, och vad är det, då?”, sa jag skeptiskt. ”Det är som alfapet, fast på nätet.”

Jag har aldrig varit någon större fan av alfapet. Det är en sådan evinnerlig väntan på att motståndaren ska få ihop ett ord, och ett himla tjafs om vilka ord som är giltiga. Men okej, jag provade. Ganska raskt insåg jag att man kunde ha flera motståndare samtidigt, plus att en enväldig domarefunktion larmade om ett ord ansågs ogiltigt – och räknade ut alla poäng. Smidigt!

Först spelade jag mot min man, han var ganska kass. Min åttaårige son, han var piggare, men avbröt för att titta på någon Bolibompafilm. ”Du kan adda en random opponent”, sa min man.

Jag plussade på lite anonyma motståndare, några i taget. Nu blev det fart på fingrarna och hjärncellerna. Jag började känna mig lite som min mamma, som alltid hade minst tio brickor igång samtidigt när hon spelade bingo. Nu hade jag fjorton motståndare och fingrarna for som pianospelare över spelbrickan.

Hade det inte varit för att jag vaknade nästa morgon med svår axelinflammation och knappt kunde lyfta armen, så skulle allt ändå ha varit okej. Tror ni det stoppade mig? Icke. Jag måste ju lägga en bricka till, bara en till. Vissa spelomgångar var mer fascinerande än andra. Som den där min motståndare i princip bara lade könsord och jag kontrade med religiösa ord som tro, gudstjänst och katekesen. Jag vet inte riktigt vad det säger om honom – eller mig – men jag vann. Och jag lärde mig några nya godkända ord på köpet.

Det enda som irriterar mig är när motståndaren försöker chatta, småprata mitt under en match. Som ”var hittar du alla bra bokstäver?”. Var tror de? Från en liten firma i Tyskland? Småprat är inte min grej. För mig är det här missbruket blodigt allvar. Jag är bara med i matchen för att vinna. Just nu har jag 20 vunna matcher på displayen – och 17 pågående. Jag leder i samtliga.

Jag ska bara stretcha lite onda muskler och ta två Voltaren, sedan kör jag igen. Få se nu, spelmissbruk, med tredubbla poäng för u:et, det blir 34 poäng.  Ha!

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset