Mikael Backlund lämnar World Cup-laget. Arkivbild.
Mikael Backlund lämnar World Cup-laget. Arkivbild.

Tre Kronors forward Mikael Backlund har spelat färdigt i World Cup-ishockeyn.Hans NHL-klubb Calgary tog beslutet på lördagen.– Framför allt är det jättesynd för Mikaels egen del, sedan betyder det att vi inte har några alternativ på forwardssidan, säger förbundskapten Rikard Grönborg.

Mikael Backlund skadade sig i den andra gruppspelsmatchen mot Finland och åkte på en hjärnskakning sedan han tacklats av backen Sami Lepistö i den tredje perioden.

I fredags kom uppgiften att det var en lättare hjärnskakning och att tidsplanen för skadan var dag för dag.

Men det svängde snabbt. På lördagen kom beskedet att det var färdigspelat att han fortsätter rehabiliteringen hemma i Calgary.

– Det är ett beslut som Calgary och deras lagdoktorer har tagit, precis som att det varit klubben som tagit beslutet när andra spelare har blivit skadade under turneringen. Vi respekterar deras beslut och det är taget för spelarens bästa, för att han ska få bästa möjliga rehabilitering hemma, säger Grönborg.

– Vi förlorar så klart en väldigt duktig center som vi har använt i många situationer, framför allt i att döda utvisningar och i defensiva situationer.

Spelare som skadas under turneringen får inte ersättas, vilket innebär att Tre Kronor nu bara har sina tolv ordinarie forwards kvar i truppen. Patrik Berglund ersatte Backlund i fjärdekedjan redan i matchen mot Nordamerika då han gjorde målet som tog Sverige till semifinal.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset