SHL:s vd Jörgen Lindgren. Arkivbild.
SHL:s vd Jörgen Lindgren. Arkivbild.

SHL-starten frontalkrockar med World Cup-hockeyn.Ett problem? Inte alls.– Det kommer att pratas enormt mycket hockey, säger vd:n Jörgen Lindgren.

Sex SHL-lag i gång samtidigt som Tre Kronor spelar sin första träningsmatch, ligapremiär när World Cup inleds – och två matcher med tidigarelagd start samma dag som Sverige möter det nordamerikanska U23-laget i den tredje och sista gruppspelsmatchen.

Ishockeysäsongen börjar med en jättekrock.

Enligt SHL:s vd fanns det inget bra alternativ till att köra i gång serien samtidigt som World Cup. Med Champions Hockey League som begränsande faktor i ena änden av säsongen, VM i den andra och tre landslagsuppehåll under vintern var det helt enkelt omöjligt att annars få ihop pusslet.

– Vi har ett begränsat antal dagar i veckan att spela hockey på. Och en begräsad period att få ut våra 52 omgångar plus slutspelet på, säger Jörgen Lindgren.

"Enorm temperatur"

Han väljer att se positivt på kollisionen.

– Vi får en enorm temperatur med hockey dygnet runt. Vi bygger hockeyprodukten och ser till att sporten växer, säger han.

SHL och World Cup delar premiärdag, lördag den 17 september, men då spelar inte Tre Kronor.

"Lite olyckligt"

Den stora krocken inträffar onsdag den 21 september, då Malmö tar emot Karlskrona och Linköping möter HV71 i SHL. Matcherna börjar klockan 18.30, en halvtimme tidigare än normalt, eftersom Sverige inleder det potentiellt avgörande gruppmötet med det nordamerikanska U23-laget klockan 21 svensk tid.

– Det är lite olyckligt men det är svårt att göra något åt. Det är inte så ofta World Cup spelas och det är trist när det krockar. Men det har väl inte gått att hitta andra dagar. Jag är rätt säker på att de har gjort så gott de har kunnat, säger Malmös tränare Peter Andersson.

SHL kommer inte att ersätta klubbarna för ett eventuellt publikbortfall.

– Nej, klubbarna är med i besluten när det gäller spelschemat. Sedan är jag övertygad om att hemmalagen är så starka att de drar folk till arenan. Man vill nog följa sitt lag, säger Jörgen Lindgren.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset