Tennis TT

Världsettan mot världstvåan. Rumänskan Simona Halep och danskan Caroline Wozniacki gör upp om Australian Open-titeln.

Båda jagar sin första grand slam-titel i tennis.

Caroline Wozniacki besegrade oseedade belgiskan Elise Mertens med 6-3, 7-6 i semifinalen.

Därmed är danskan klar för sin tredje grand slam-final i karriären, efter att tidigare ha förlorat två finaler i US Open (2009 och 2014).

Det här betyder så mycket för mig, sade Caroline Wozniacki efter segern, enligt AFP.

Benen skakade

Hon dominerade matchen fram till att hon skulle serva hem det hela vid ställningen 5–4 i andra set. Då kom nerverna och Elise Mertens, som har varit damturneringens stora utropstecken, tog setet till tiebreak. Där tog sig Wozniacki samman och vann med klara 7–2.

Normalt sett är jag väldigt lugn så när jag väl blev riktigt nervös kände jag hur mina ben började skaka, sade Caroline Wozniacki.

Finalmotståndaren Simona Halep fick slita rejält i sin semifinal.

Den rumänska världsettan slog tyskan Angelique Kerber i en rafflande tresetare, 6–3, 4–6, 9–7, där spelarna turades om att ha såväl det spelmässiga som det mentala övertaget.

Det var extremt tufft, jag skakar. Jag är väldigt känslsoam över att ha vunnit den här matchen, sade Simona Halep efter matchen.

Slåss om förstaplatsen

Båda spelarna hade matchbollar i det avgörande setet, men till slut var det Halep som var den starkare. På sin fjärde matchboll lyckades hon till slut säkra finalplatsen.

Jag är verkligen glad att jag kunde stå emot henne och vinna det här. Det är inte lätt att ha så här tuffa matcher så här sent i turneringen.

Rumänskan saknar precis som Wozniacki en grand slam-titel. Hon har två finalförluster, båda i Franska mästerskapen, som bästa resultat.

Jag har stor respekt för henne. Det kommer att bli en liknande match, jag kommer att få springa en hel del. Det blir en stor utmaning. Jag ska försöka att inte tänka på titeln för mycket, om den kommer så kommer den, sade Simona Halep.

Den som vinner finalen blir etta på nästa världsranking.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset