Caroline Wozniacki är klar för semifinal i US Open.
Caroline Wozniacki är klar för semifinal i US Open.

Danska tennisstjärnan Caroline Wozniacki är på väg uppåt igen efter alla skador och är nu klar för semifinal i US Open.Då vill hon inte prata om att lägga av.

Till följd av alla skadeproblem har Wozniacki fallit till 74:e plats på rankningen. Och även om den förra världsettan i årets US Open verkar vara i gammalt gott slag igen gick hennes pappa Piotr ut och sade att dottern sannolikt skulle sluta efter 2017 års säsong.

Efter kvartsfinalvinsten över lettiskan Anastasija Sevastova var danskan inte intresserad av att prata om framtiden:

– Jag vill inte prata om det nu. När jag känner mig redo för att öppna mig och säga något, då gör jag det, men nu är jag här för att spela den här turneringen, säger hon.

– Förhoppningsvis har jag två matcher kvar här. Det är det som jag fokuserar på nu.

Wozniacki vann enkelt med 6–0, 6–2 sedan Sevastova stukat foten redan på Wozniackis första serve i matchen och hade svårt att röra sig på banan.

Danskan har själv varit borta från tennisplanen under tre månader i år på grund av en fotledsskada. Under tiden rasade hon på rankningen. Nu är hon i sin första grand slam-semifinal sedan US Open för två år sedan då hon gick till final.

I semifinalen väntar den tyska världstvåan Angelique Kerber.

I kvällens två återstående kvartsfinaler möts Ana Konjuh, Kroatien–Karolina Pliskova, Tjeckien, och Serena Williams, USA–Simona Halep, Rumänien.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset