Spelkonsolen Xbox är ett av försvaret tyngsta kort när mordet på 20-åriga Vatchareeya Bangsuan tas upp i hovrätten. Den morddömde 22-åringens nye advokat Thomas Olsson vill visa att hans klient spelade olika tv-spel under större delen av den tid då mordet ska ha begåtts.

TT

En av 22-åringens kamrater ska vittna om att han och den dömde spelade tv-spel natten innan kroppen hittades. Även en kvinnlig bekant ska ha deltagit i spelet och är kallad som vittne till hovrättsförhandlingen på fredag, skriver Norrländska Socialdemokraten.

Den 20-åriga Vatchareeya Bangsuan försvann i början av maj förra året. Den 20 maj hittades delar av hennes kropp i ett ödehus och i en skog utanför Boden. Redan 18 maj hade en man med hund tittat in i huset och inte upptäckt någon kropp. Därför tror polisens utredare att kroppen placerades i huset någon gång under natten den 19 maj – då 22-åringen alltså enligt egen uppgift ska ha spelat tv-spel med två kamrater.

I tingsrätten dömdes han mot sitt nekande till 14 års fängelse för mord. Både försvaret och åklagaren överklagade domen till hovrätten.

LÄS MER:
Vatchareeya dog av stickskador i bröstet

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset