Spelkonsolen Xbox är ett av försvaret tyngsta kort när mordet på 20-åriga Vatchareeya Bangsuan tas upp i hovrätten. Den morddömde 22-åringens nye advokat Thomas Olsson vill visa att hans klient spelade olika tv-spel under större delen av den tid då mordet ska ha begåtts.

TT

En av 22-åringens kamrater ska vittna om att han och den dömde spelade tv-spel natten innan kroppen hittades. Även en kvinnlig bekant ska ha deltagit i spelet och är kallad som vittne till hovrättsförhandlingen på fredag, skriver Norrländska Socialdemokraten.

Den 20-åriga Vatchareeya Bangsuan försvann i början av maj förra året. Den 20 maj hittades delar av hennes kropp i ett ödehus och i en skog utanför Boden. Redan 18 maj hade en man med hund tittat in i huset och inte upptäckt någon kropp. Därför tror polisens utredare att kroppen placerades i huset någon gång under natten den 19 maj – då 22-åringen alltså enligt egen uppgift ska ha spelat tv-spel med två kamrater.

I tingsrätten dömdes han mot sitt nekande till 14 års fängelse för mord. Både försvaret och åklagaren överklagade domen till hovrätten.

LÄS MER:
Vatchareeya dog av stickskador i bröstet

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset