XOV hann knappt lägga ut sina första låtar på nätet innan skivbolagen hörde av sig. Även superproducenten Max Martin bad att få träffa den nya artisten. – Han sa att jag ska fortsätta göra exakt det jag gör, säger XOV.

Julio C Saint' Just

Damian Ardestani, namnet bakom artisten XOV, hoppas kunna släppa sitt debutalbum till sommaren.

Lägg namnet XOV på minnet. Sannolikheten är stor att det kommer att höras mycket framöver. Bakom artistnamnet finns Damian Ardestani, 28. Som liten började han skriva poesi som övergick till raplåtar när han var äldre ”för att det var coolare”.
När han var 24 år sa han upp sig från sitt jobb för att satsa på musiken.

Jag la alla pengar jag hade på att starta ett skivbolag som till största del satsade på andra. Det gick åt helvete och jag fick börja om från botten.

På en ö i skärgården vände lyckan. Där skrev Damian Ardestani demo-ep:n ”Clowns” som han la ut på nätet. Den uppmärksammades av musikbloggar, fick skivbolag att höra av sig och han flögs till USA där han skrev på för Cave management. Artisten XOV var född.
Stjärnproducenten Max Martin (Britney Spears, Backstreet Boys, ’N Sync) fick höra XOV:s låt ”Lucifer” och ville träffa mannen bakom den.

– Jag fick sjunga låten live för honom i studion, han ville höra om jag kunde sjunga den på riktigt. Det var rätt nervöst.

Max Martin har även gett XOV karriärråd.

– Han sa att jag ska fortsätta göra exakt det jag gör. Det är en stor ära att veta att han är ett fan av min musik.

Efter sommaren hoppas XOV kunna släppa sitt debutalbum.

– Jag har samarbeten med både house- och hiphopartister på gång men inga jag kan prata om. Mycket sker under ytan och jag räknar med att få mitt definitiva genombrott rätt snart.

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset