Félix "xQc" Lengyel är inte längre en del av Dallas Fuel.
Félix "xQc" Lengyel är inte längre en del av Dallas Fuel.

Ett övertramp till blev droppen. Nu gör sig Dallas Fuel av med tank-stjärnan Félix "xQc" Lengyel.

Overwatch League har ställt frågan om spelares uppförande på sin spets. Och nu har den spetsen skördat sitt första offer.

Den kanadensiska tank-stjärnan Félix ”xQc” Lengyel sparkas nu ut ur Dallas Fuel efter att ha dragit på sig ytterligare en avstängning från ligan. Den här gången för att tidigare i mars ha kallat kommentatorerna för ”cancer” och snackat skit om andra spelare i ligan.

”Det är få spelare som har åstadkommit så mycket på så kort tid som Félix har i tävlingsinriktad Overwatch. Till slut var det dock för båda parters bästa att gå skilda vägar med Félix innan kontraktet nått sitt slutdatum”, skriver Dallas Fuel-ägaren Mike Rufail i ett pressmeddelande på lagets sajt.

LÄS MER: Efter besvikelsen – så ska Dallas Fuel ta sig ur bottenträsket

Den kontroversielle spelaren har varit i rampljuset tidigare och missade bland annat möjligheten att avsluta första omgången av ligan då han var avstängd efter att ha yttrat sig homofobiskt på sin stream.

Även den numera forne lagkamraten Timo “Taimou” Kettunen bötfälldes nyligen efter att även han ha slängt sig med homofobiska uttalanden. Kettunen kommer däremot undan med böter och slipper avstängning. Den här gången…

Svensklaget Dallas Fuel, med Christian ”cocco” Jonsson och Sebastian ”chipshajen” Widlund, kämpar fortfarande för att ta sig ut ur ligans bottenträsk. Just nu befinner de sig på tionde plats av tolv deltagande lag.

LÄS MER: Nya Overwatch-karaktären Brigitte snackar svenska

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset