Ministern tror att samhället länge tagit för lätt på att unga tjejer ofredas på till exempel festivaler.
Ministern tror att samhället länge tagit för lätt på att unga tjejer ofredas på till exempel festivaler.

Flera undersökningar visar att Inrikesminister Ygeman är Sveriges populäraste minister. Enligt ministern själv handlar detta om att han talar långsamt och äter gröt.

Under en intervju i Visby under tisdagen vägde inrikesminister Anders Ygeman in i frågan om de våldtäkter och ofredanden som ägt rum på festivaler tidigare under sommaren. Ministern tror att samhället länge tagit för lätt på att unga tjejer ofredas, men att det är positivt att fler vågar anmäla.

► LÄS MER: Ygeman har fortsatt högst förtroende
– Tafsande och ofredande har skett under lång tid, men det har sopats under mattan och man har inte orkat ta den diskussionen, säger han till TT.

Det främsta ansvaret ligger enligt Ygeman hos festivalarrangörerna.

– Framför allt är det de som arrangerar musikfestivalen som måste se till att det är ordnade och trygga förhållanden. På det sättet skiljer det sig inte från en fotbollsmatch eller en Almedalsvecka, säger han.

Anders Ygeman är enligt flera undersökningar regeringens mest populäre minister, någonting Ygeman förklarar bland annat med att han tycker det är lätt att säga vad man tycker. Men också att han äter gröt.

– Svenskar gillar politiker som talar långsamt och äter gröt. Jag stämmer in på båda, säger Anders Ygeman.

► LÄS MER: Ygeman populärast på nytt

Metro har varit i kontakt med Anders Ygemans pressekreterare Victor Harju och fått ministerns bästa grötrecept. Det finner du nedan.

Hugo Ewald/Metro
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset