Utbildning som efterfrågas av arbetslivet – och som ger jobb! Nu är det återigen dags för Metros YH-mässa. Det är den tionde gången portarna till mässan, som lockar tusentals besökare, slås upp i Stockholm och Göteborg.

YH-utbildning har med sin starka förankring i yrkeslivet blivit en utmanare till universitetsutbildningar och de flesta får jobb efter avslutad utbildning. Faktum är att nio av tio som gått en YH-utbildning har fått arbete ett år efter avslutad examen, enligt en rapport från Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH).

Metro förstod tidigt potentialen i YH-utbildningarna och vikten av att matcha sökande med ett smörgåsbord av utställare och har anordnat YH-mässan sedan mitten av 00-talet.

– Vi har kanalerna och erfarenheten att kommunicera med målgruppen så det känns helt rätt att kunna erbjuda en mötesplats för YH- utbildningar, säger Metros Carina Vedin, som anordnat varenda en av de tio mässorna.

På mässgolvet ryms nästan 30 olika utställare som erbjuder utbildning till allt från trädgårdsmästare till redovisningsekonom. Kanske hittar du utbildningen som leder till ditt drömjobb här?

YH-mässan i Stockholm

När: Torsdag den 22 mars mellan 11.00-19.00.
Var: Kulturhuset, Sergels torg.
Inträde: Gratis.

YH-mässan i Göteborg

När: Fredagen den 2 mars mellan 10.00-18.00.
Var: Valand, Vasagatan 41.
Inträde: Gratis.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset