Mikael Ymer har skadeproblem.
Mikael Ymer har skadeproblem.

Mikael Ymer missar Sveriges ödesmatch i Davis Cup.18-åringen har problem med höften.– Med tanke på min historik måste vi kolla upp det här och se om allt är grönt, säger han.

En höftskada tvingade Mikael Ymer att vila i åtta månader efter förra årets Stockholm Open. Nu har han råkat ut för en liknande skada, vilket gör att han missar Sveriges viktiga Davis Cup-möte med Israel den 28–30 oktober.

""Vi vill inte gå ut med några detaljer kring skadan, men vi kan inte riskera Mikaels hälsa. Därav ingen DC", skriver fysioterapeuten Tim Lindberg i ett sms till DN.

Mikael Ymer:

– Under de senaste dagarna har jag haft känningar i höften och de två senaste dagarna har jag spelat på voltaren, säger han.

– Jag var i samma sits i fjol. Jag borde ha lyssnat på kroppen efter Stockholm Open, men det gjorde jag inte då och nu vill jag inte göra om samma misstag.

Är det samma skada som senast?

– Nej, det är inte samma ställe. Det är andra sidan av höften. Vi måste kolla upp det, och innan dess har jag inte så mycket att säga.

18-årige Mikael Ymer nådde andra omgången i Stockholm Opens singelturnering och tog – tillsammans med sin två år äldre bror Elias – hem dubbeltiteln.

I Kungliga Tennishallen visade han upp ett spel som skulle kunna vara avgörande för Sverige i den viktiga nedflyttningsmatchen i Europa/Afrika-zonens grupp 1.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset