Elias Ymer (i svart jacka) och brorsan Mikael vann dubbelfinalen i Stockholm Open.
Elias Ymer (i svart jacka) och brorsan Mikael vann dubbelfinalen i Stockholm Open.

Elias och Mikael Ymer hittade vinklarna, spelade finurligt – och imponerade.Resultatet?Överlägsen seger i Stockholm Opens dubbelfinal.– Att vi gick hela vägen är helt otroligt, säger Elias Ymer.

Bröderna Ymer fick ett minst sagt omtumlande dygn i Stockholm Open. Efter den imponerande semifinalen mot Rohan Bopanna, Indien/Treat Huey, Filippinerna, stod de för en ännu bättre prestation i finalen.

Det betydligt mer erfarna paret Michael Venus, Nya Zeeland/Mate Pavic, Kroatien – som i år har vunnit fyra av sju ATP-finaler – var inte ens nära att störa svenskarna.

Först set var över redan efter 24 minuter. Efter ytterligare 27 minuter var dubbelfinalen i Kungliga Tennishallen över, och bröderna Ymer hade säkrat karriärens första ATP-titel med imponerande 6–1, 6–1.

Åskådarna kring centrecourten i Kungliga Tennishallen ställde sig genast upp, jublade och gav bröderna den stående ovation som de förtjänade.

"Svårt att prata"

Elias och Mikael Ymer visste dock knappt vad de hade gjort.

– Vi har just vunnit en ATP... Jag vet inte vad jag ska säga. Vi brukar sitta där uppe på läktaren och kolla på prisutdelningarna. Det är svårt att prata just nu. Jag fattar inte att vi vann Stockholm Open, sade Elias.

– Det här är det största som jag har gjort i min karriär, sade Mikael.

– Det har varit en galen resa, och det var kul att få vår första titel här i Stockholm.

Det var först en stund efter finalen som bröderna lyckades samla sina tankar och sätta mer beskrivande ord på vad som egentligen låg bakom succén i deras första försök som dubbelspelare på ATP-touren.

– Det här var helt oväntat. Vi fick ett wildcard och tog oss inte ens in i tävlingen på egen hand, sade Elias Ymer.

– Vi gjorde inga fel i matchen. Allt funkade. De kunde inte köra serve-volley på oss eftersom vi lade ner bollarna på deras fötter hela tiden. Ibland har man en sådan dag, och nu var det jag och Mikael som hade det.

"En bra mix"

Vid sidan av "att ha en bra dag" tyckte även bröderna att de har ett spel som fungerade väldigt bra tillsammans.

– Mikael tog nätet och dominerade där framme. Jag stod på baslinjen och bombade på därifrån. Det blev en bra mix, sade Elias.

Mikael:

– Vi har gjort det bra hela veckan. Vi hade bra fokus hela vägen, servade bra och det gav oss gratispoäng. Är väldigt glad över vår prestation.

Finalsegern – den första av ett svenskt dubbelpar sedan Jonas Björkman och Robin Söderling vann i Båstad 2008 – gav Elias och Mikael Ymer extra klirr i kassan med drygt 300 000 kronor.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset