Rasmus Enström planerar att ta tillbaka guldet till Falun.
Rasmus Enström planerar att ta tillbaka guldet till Falun.

Hårdare träning med inslag av crossfit och yoga ska ge Falun guldet åter.– Kroppen skriker ju lite grann, men förhoppningsvis ska det betala tillbaka sig i år, säger lagets profil Rasmus Enström.

Efter tre raka SM-guld misslyckades Falun med att sig till final i fjol. Sedan semifinalförlusten mot Storvreta har laget lagt om sin träning – till det tuffare.

– Vi har kört sex pass i veckan sen vi åkte ut ungefär, det har varit lite hårdare än man är van vid, säger forwardsstjärnan Rasmus Enström.

26-åringen erkänner att han inte gillar att träna speciellt mycket, men säger samtidigt att förlusten blev en väckarklocka.

– Vi har lagt in lite crossfit och yoga nu. Det känns kul med något nytt och jag tror det är rätt nyttigt med yoga. Många tror att det bara är skön träning, men det är riktigt jobbigt. Speciellt för oss som är rätt stela, kroppen skriker ju lite grann.

"Finns inget annat"

När SSL-tränarna tippar utgången av årets säsong tror de allra flesta på Falun.

Och spelarna är hungriga.

– Vi vill vinna igen och vi känner att vi har ett bra lag för att vinna SM-guld. Vi har gjort det förut och det finns inget annat att sikta på.

Falun har bland annat värvat den schweiziska backstjärnan Nicola Bischofberger och tjecken Martin Tokos (forward), som enligt Enström "springer som ingen annan svensk".

Fem-sex lag kan vinna

Och så har laget kvar just Rasmus Enström, landslagsspelaren som två gånger har utsetts till världens bästa spelare, som inte hymlar med att han någon gång vill ut i Europa.

– Någon gång i framtiden vill jag ju testa på och leva ut min dröm att bli innebandyproffs. Men just nu är allt fokus på Falun. Jag trivs oerhört bra i staden och klubben, det är grymma förutsättningar där. Men jag har alltid kört ett år i taget, man vet aldrig vad som händer.

TT: Vilka ser du som era tydligaste konkurrenter till ett SM-guld?

– Det är jättemånga duktiga lag, det känns som att fem-sex lag kan vinna guld, så jämn är serien. Storvreta och Linköping är våra huvudkonkurrenter. Dalen har stärkt upp bra, och även Mullsjö och Pixbo är lite uppstickare som kan vinna.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset