Yohanna Bréden i Skövde vann smyckestävlingen och valde att designa sina drömmars ring.
Yohanna Bréden i Skövde vann smyckestävlingen och valde att designa sina drömmars ring.

Tidigare i våras arrangerade juveleraren O'Dwyer en tävling där en vinnare fick chansen att designa sitt drömsmycke till ett värde av 50 000 kronor. Vinnare blev Yohanna Bréden som valde att designa en ring med extra bling.

I våras arrangerade juveleraren O´Dwyer, som finns på Liljeholmskajen i Stockholm, en tävling där vinsten var att tillsammans med Michael O’Dwyer få designa sitt drömsmycke. Hundratals deltog i tävlingen och vinnare blev
Yohanna Bréden från Skövde. Tillsammans med O´Dwyer har hon designat sin drömring som hon döpt till ”Flight of fancy-ring” och som är inspirerad av fåglar.

Hur känns det att äntligen ha fått hem din drömring?

– Det känns underbart! Att ens få möjligheten att sväva iväg i vackra designmöjligheter och slutligen göra något eget – med god hjälp av juveleraren Michael O´Dwyer – är en underbart rolig chans att få göra något unikt. Jag får dock medge att jag bara stirrar på ringen och försöker att förstå att den faktiskt är min och så Yohanna-aktig som den bara kan bli, säger Yohanna Bréden.

Det färgstarka smycket är gjort av en rosa spinell, en lila safir och utöver det ännu fler safirer och diamanter. Foto: Pressbild

Vad är det för typ av ring?

– Det är en vigselring! Men jag fuskar lite och har den på fel finger just nu. Tidigare i år friade min sambo och eftersom vi skulle fundera på ring gemensamt så blev beslutet väldigt enkelt när jag vann tävlingen och fick den här möjligheten!

Hur kom ni fram till designen?

– Vi pratade om allt från norrsken till blommor och det landade i den här fågeln, vilket egentligen är ett självklart val. Fåglar är utan tvekan mitt favoritdjur och jag har ett par fågeltatueringar sedan tidigare. Så medan jag stod för färgvalen och känsla över ringen så bidrog Michael O’Dwyer med den faktiska designen och hur den skulle kunna se ut.

Hur ofta kommer du att använda ringen?

–Den kommer vara med mig i alla livets skeden och jag kommer aldrig kunna se mig mätt på den. Jag gillar också speciella smycken eftersom de bär på massa historier. När jag var liten frågade jag ofta min mormor och hennes ringar och varje fråga ledde till en eftermiddag av anekdoter om hennes liv. Nu har jag själv ett smycke med historier som hur jag träffade min sambo, var han friade och inte minst hur det egentligen kommer sig att jag har en ”Flight of fancy-ring” på mitt finger!

O’Dwyer Guldsmeder

Vad: O’Dwyer är en juvelerare som designar, skapar och säljer smycken.

Var: Liljeholmskajen i Stockholm.

Läs mer på: Odwyer.se

Artikeln är ett resultat av ett annonssamarbete och innehållet är sponsrat av annonsören. Den här artikeln är inte framtagen av Metros redaktion utan av vår kommersiella avdelning för Native Advertising.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset