Kristersson-effekten tycks ha ebbat ut.
Kristersson-effekten tycks ha ebbat ut.

Moderaternas stöd har rasat de senaste tre månaderna. Nu ligger partiet på samma siffra som vid Anna Kinberg Batras avgång i höstas, visar den senaste opinionsundersökningen från Yougov.

När Ulf Kristersson tog över som partiledare för Moderaterna i höstas ökade stödet för partiet ordentligt. Under Anna Kinberg Batras sista tid vid Moderaternas roder låg partiet kring 16 procent. Nu backar partiet igen i opinionen för tredje månaden i rad, visar den senaste mätningen från Yougov som görs på uppdrag av Metro.

– De 15,9% till Moderaterna är i nivå med det väljarstöd vi såg under perioden från februari till september 2017 under AKB:s ledning, säger Lars Gylling från Yougov.

LÄS MER: Ökad polarisering – V och SD ser ut att bli valets stora vinnare

Inte orolig

Men Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer oroas inte över Batra-siffrorna.

– Moderaterna ligger runt 20 procent i många andra mätningar så det här resultatet sticker ut. Men vi har haft en tid med högt tonläge i debatten som gynnat ytterkanterna i svensk politik, säger han.

”Kommer att jobba stenhårt”

Men enligt honom kommer det inte att räcka med att peka på problem utan det krävs också lösningar.

– Moderaterna har konkret politik och erfaret ledarskap för att Sverige ska få ordning och reda på brottsligheten, ekonomin och integrationen. Det ger oss bra möjligheter att vinna många fler väljares förtroende. Sverige behöver en ny regering och för att det ska bli av behövs ett starkt Moderaterna. Vi kommer att jobba stenhårt fram till valdagen för att det ska bli verklighet, säger han.

Förändringen i opinionsstödet är inte statistiskt säkerställt sedan mätningen i juni.

LÄS MER: Ulf Kristersson: Inga regeringsförhandlingar med SD

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset